AKTUĀLS, EKONOMISKS MĀJOKLIS MŪSDIENU KLIENTIEM

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Ilgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība(izvēlies šeit – https://videstehnika.lv/katalogs/buvmateriali/fibrolita-plaksnes/). Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KĀ ZIEMĀ UZTURĒT LABU TEMPERATŪRU SĒŽOT ISTABĀ?

Viens no, ja ne pats svarīgākais aspekts energoefektīvam mājoklim ir kvalitatīva siltināšana, kas novērš siltuma zudumus un citas vērā ņemamas neērtības. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Pilsētas centrālapkure, krāsnis, plītis, kamīns, dažādi apkures katli – sev piemērotu apkures sistēmu var izvēlēties jebkāda tipa mājokļa īpašnieki. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai. Saprotams, ka katram ir ierobežots budžets, jo šāda veida darbi nav lēts prieks, taču, noteikti konsultēšanās ar veikala personālu, palīdzēs saprast, kā optimāli savienot pieņemamas izmaksas ar lielisku rezultātu.

SANTEHNIKAS IEKĀRTAS PAR LIELISKĀM IZMAKSĀM

Kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas veids ir vēl viens svarīgs elements jebkurā mājoklī. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Privātmājām vai mājokļiem ar nelielu dzīvokļu skaitu, nepieciešams izvēlēties piemērotu bioloģiskās attīrīšanas iekārtu vai septiķi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *