Durvis mājai – ieteikumi, lai varētu atrast īstās

Meklējot iekšdurvis un ārdurvis savam mājoklim, var saskarties ar tiešām daudzām izvēles iespējām un arī niansēm, kas jau var ietekmēt ne vienīgi mājokļa kopējo stilu, bet arī drošību un siltuma saglabāšanu. Šajā rakstā mēģināsim dot ieteikumus, kā var piemeklēt piemērotākās durvis mājai, ņemot vērā vairākus momentus, sākot no dizaina līdz praktiskiem apsvērumiem.

Metāla, koka vai arī PVC durvis – kuras būtu piemērotākās?

Koka, metāla vai PVC durvis? Katram no šiem materiāliem jau ir savas priekšrocības un īpatnības, un atlase varētu būt atkarīga no dažādiem faktoriem.

– Koka durvis vienmēr bija populāras. Koks nodrošina dabisku siltumu un arī estētisku skaistumu. Koka iekšdurvis vai ārdurvis tiešām ir labas siltuma noturības ziņā. Turklāt koka durvis sniedz ikvienai telpai siltumu un mājīgumu. To dabiskais raksts, kā arī iespēja durvis pieskaņot atšķirīgiem dizainiem un krāsām padara tās par ideālo variantu daudzām mājām. Taču, lai saglabātu koka durvis, tās regulāri ir jākopj. Virsmu jātīra un arī jāapstrādā ar īpaši tam paredzētiem līdzekļiem, lai varētu novērst mitruma iedarbības kaitējumu un arī pašas koksnes bojājumus.

– Metāla durvis izceļas ar izturību un drošību. Ir skaidrs, ka metāla ārdurvis nodrošina labu aizsardzību pret ielaušanos, turklāt tās būs izturīgas no laikapstākļu ietekmes un mehāniskiem bojājumiem. Pie tam metāla durvis prasa mazāk laika kopšanai nekā, piemēram, durvis no koka.

– PVC durvis ir praktiskums un ekonomija. PVC ārdurvis palīdz saglabāt siltumu, kā arī ļauj ietaupīt un samazināt apkures rēķinus. Tādas iekšdurvis vai ārdurvis tiešām ir vienkārši uzturēt. Virsma ir gludena, ko tad iespējams notīrīt ar parastiem tīrīšanas līdzekļiem. PVC durvis ir arī izdevīgāka izvēle salīdzinājumā ar koka vai arī metāla durvīm, kas prasa lielākus izdevumus.

Var izvēlēties arī stikla durvis, taču šādu materiālu parasti izvēlās, kad tiek meklētas iekšdurvis.

Durvju furnitūras atlase

Durvju furnitūra ir ne tikai praktiska, bet arī stila detaļa, tāpēc, meklējot durvju furnitūru, ir tiešām nozīmīgi ievērot vairākus faktorus. Bez šaubām durvju furnitūra galvenokārt ir domāta praktiskiem mērķiem. Pirms veikt izvēli, ir jāsaprot, kādām durvīm tā ir paredzēta – iekšdurvīm vai ārdurvīm. Ja gribat, lai durvis veras vaļā un aizveras klusi, pievērsiet īpašu uzmanību eņģēm. Protams, ne mazāk svarīgs elements ir slēdzeņu mehānisms, tā kā drošība ir viens no būtiskākajiem aspektiem, ko ņemt vērā, izvēloties durvju furnitūru. Modernās drošības tehnoloģijas, piemēram, digitālās slēdzenes, var piedāvāt lielāku drošības līmeni. Durvju furnitūra ir ne tikai funkcionāls elements, bet tā arī uzlabo telpas vizuālo izskatu. Pirms tam kā veikt izvēli, apsveriet, kāda būs furnitūras dizaina stilistika un vai tā saskanēs ar Jūsu interjeru.

Esam izskatījuši galvenos durvju materiālus un arī nianses, kam vērst savu uzmanību, kad tiek meklēta durvju furnitūra un pašas durvis. Tagad jau var iet uz veikalu, lai veiktu izvēli. Der atzīmēt, vislabāk būtu griezties pārbaudītā vietā, kur durvis atbildīs visām prasībām un tiks piedāvāta kvalitatīva durvju furnitūra. Taču kā atrast tādu vietu? Izlasiet atsauksmes un izpētiet piedāvājumu. Mūsu valstī ir speciālisti, kas strādā šajā tirgū jau ilgus gadus un, kas nodrošina arī durvju uzstādīšanu. Iekšdurvis un ārdurvis, durvju furnitūra un to uzstādīšana – visu var saņemt vienuviet. Un vienmēr uzprasiet padomu, tā kā tādējādi var pieņemt lēmumu, ko tiešām nebūs jānožēlo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *