Rekomendācijas auto riepu un disku piemeklēšanā

Vai tiešām, braucot ar pašu auto, Jums ir svarīga drošība un ērtums? Tikai pareizi izvēlētas auto riepas spēs palīdzēt šo visu sekmēt. Izvēloties auto riepas, būtisks punkts ir izprast, kādas auto riepas jau ir nepieciešamas – vasaras vai arī ziemas riepas. Papildus sezonas apstāklim, būs nozīmīgi ievērot to, kāds ir auto, kā arī cilvēka vadīšanas raksturs, kur tieši domājat braukt, un to apstākli, cik ļoti liels tiek atvēlēts budžets riepu pirkšanai. Mēģināsim kopā novērtēt galvenos kritērijus, lai zinātu, kādā veidā atlasīt piemērotākās riepas priekš sava auto.

Sezona, riepu zīmējums – kas prasa uzmanību?

Braukšanas drošību sekmē vairāki faktori. Viens no galvenajiem būs pareiza auto riepu atrašana. Tomēr, lai iegādātos tādas auto riepas, kas jau var nodrošināt stabilu saķeri ar ceļu, sakumā ir jānosaka riepu atbilstība sezonai. Vasaras riepas tad ir paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tādas tiek izgatavotas no cietiem maisījumiem, tādēļ izceļas ar lielu izturību pret nodilumu un labu auto vadīšanu. Tomēr zemā temperatūrā tāda tipa riepu veidi paliek diezgan stīvi un vienlaicīgi nevar nodrošināt drošu saķeri ar ceļa segumu. Savukārt goodyear ziemas riepas jau ir taisītas jau no mīkstiem savienojumiem, tāpēc šādas riepas saglabā braukšanas drošību zemās temperatūrās. Protektors standartā ir aprīkotas ar radzēm, kuras palielina drošības līmeni, kad tiek braukts pa slapju sniegu vai pat ledu. Vissezonas riepas būs kompromisa variants, kurš pēc drošības jau nav tik ļoti labas, kā konkrētajai sezonai paredzētās. Šāds variants jau ir piemērotas tām valstīm, kur tad ziemā temperatūra nebūs ļoti zema.
Vēl viens būtisks moments būs auto riepu protektora zīmējums. Riepas ar rakstu bez virziena jau ir budžeta variants, līdz ar to tādas riepas jau ir ļoti populāras, taču tās nenodrošina labu drošības pakāpi. Lai varētu braukt pa dubļainiem ceļiem ir piemēroti varianti ar noteikta virziena zīmējumu, kas ļauj novirzīt netīrumus no riepu apakšas. Labāku saķeri, īpaši nestabilos laikapstākļos, nodrošina auto riepas ar asimetrisku zīmējumu, kas tad varētu palielināt transportlīdzekļa manevrēšanu. Ieteicams atcerēties, ka cenai šeit ir nozīme. Kad tiek pirktas diezgan lētas auto riepas, būs taupīts uz savas drošības. Tādēļ labāk būtu atlasīt kādu tieši vidējā segmenta produktu. Ja nav īsti saprotams, kādas tieši riepas uzlikt, labāk doties tieši pie profesionāļiem, piem., jebkura laba riepu noliktava strādā ar speciālistiem.

Kā uziet automašīnu riepu pārdevēju?

Tad, kad tiek izvēlēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, vēl ir dažas lietas, kurām vajadzīgs vērst savu īpašu uzmanību. Nav nozīmīgi, vai pat Jums nepieciešamas pavisam jaunas riepas vai arī mazlietotas, pats pirmais, ir jāraugās citu klientu rekomendācijas. Mūsdienīga riepu noliktava būs jau ar to vietni un katrā ziņā būs iespēja sameklēt rekomendācijas kā arī sūdzības par darbinieku darbiem. Vēl viena svarīga lieta ir pakalpojumu klāstu spektrs – nozīmīgi jau ir, protams, lai šī nav vienkārša riepu garāža, taču tiek piedāvāta pat riepu montāža. Viennozīmīgi tas būs parocīgi un laiks tiek ekonomēts. Ja ir piedāvātas pavisam jaunas riepas, ļoti labi būtu, kad pieejami arī lietie diski. Ja tāda riepu garāža ir arī serviss vienlaicīgi, būtu jābūt tādam pakalpojumam, piemēram, kā riepu balansēšana. Servisam ir jābūt tīram un arī personālam pretimnākošam. Gadījumā ja klientam interesē riepu ražotāji, labā autoservisā vienmēr varēs sniegt visu informāciju par tiem. Nav nozīmīgi tiek meklētas jaunas riepas, vai jau izmantotas, profesionāli speciālisti uzreiz spēs dot padomus, lai Jūsu braukšana pa ceļu ir droša un vēl komfortabla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *