KĀDA IR PRECĪZĀKĀ RIEPU MAIŅAS PIEEJA?

Mainoties ziemas un vasaras sezonām, tiek mainītas arī automašīnas riepas. Arī šoferi iedalās divās kategorijās. Daļa vadītāju maina automašīnas riepas katru sezonu, bet otra daļa izvēlas vissezonas riepas. Tiem, kuri izvēlas braukt ar vissezonas riepām, ieteikums regulāri pārbaudīt to tehnisko stāvokli, savukārt ziemas riepu lietotājiem – protektora biezumu. Automašīnas riepu stāvoklim ir nepieciešams sekot visu cauru gadu. Riepu serviss aiztaupīs ļoti daudz galvassāpju, jo parūpēsies gan par diagnostiku, gan apkopi un servisu.

KURĀ VIETĀ VISLABĀK ATRAST RIEPAS SAVAM AUTOMOBILIM?

Ziemas, vasaras un vissezonas riepas ir opcijas, kādas pieejamas autovadītājiem visā pasaulē. Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Vasaras riepas tiek izmantotas gada siltākajos mēnešos, savukārt, ziemas riepas aukstajos. Jau kādu laiku ziemas mēneši mūspusē ir ar ievērojamu salu un sniegu, tādēļ ziemas riepu maiņu vislabāk pakārto laikapstākļiem aiz loga. Viens no iemesliem, kādēļ vasaras riepas nebūs lietojamas ziemā un otrādi, ir ne tikai to tehniskās, bet arī ķīmiskās īpašības, jo vasaras riepas pie zemas temperatūras nav ekspluatējamas. Riepu servisā atradīsiet piemērotas riepas jebkuriem braukšanas apstākļiem un braucēja paradumiem.

MAŠĪNAS RIEPAS UN LIETIE DISKI

Riepu diski ir vēl viena automašīnas ritošās daļas sastāvdaļa, par kuru nepieciešams rūpēties. Lietie diski ir karstumizturīgi, tādēļ tik ātri nedeformējas. Daudziem ir pārsteigums, kad uzzina, cik lielu lomu automašīnas diski patiesībā spēlē visā tehniskajā procesā. Braukšanas dinamika un stabilitāte uz ceļa ir tiešā veidā ietekmējama tieši ar disku tehnisko stāvokli. Diski visātrāk tiek sabojāti braucot pa nekvalitatīviem vai grants ceļiem, tādēļ, ja ikdienā pārvietojaties pa šāda veida ceļa segumu, disku tehniskā apskate ir jāveic regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *