DAŽĀDA VEIDA PARĀDU ATGŪŠANAS IESPĒJAS LATVIJĀ

Parādu atgūšanai tiek izmantoti parādu piedziņas firmu pakalpojumi. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Vispopulārākie ir divu veidu parādu atgūšanas piedāvājumi – cesija, kad parāds tiek nopirkts, un inkaso, kas ir parāda ārpus tiesas atgūšana. Parādniekam par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Likumā noteiktā norma paredz, ka parāda vēstules saņēmējam ir tiesības 21 dienas laikā apstrīdēt lēmumu un par to ziņot parādu piedziņas kompānijai(skatīt vairāk te – parādu piedziņa caur tiesu). No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

KĀ ATŠĶIRAS PARĀDU ATGŪŠANAS PROCESI?

Parādu piedziņas uzņēmumi palīdz atgūt dažāda apmēra naudas summas. Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi. Parādu atgūšanas pakalpojums ir pieejams visās trīs Baltijas valstīs gan juridiskām, gan privātpersonām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ PARĀDI TIEK ATGŪTI?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Otrs veids, nereti, ir cesijas. Cesiju izmanto tajās reizēs, kad tiek prognozētas problēmas ar paša parāda atgūšanu. Cesijas līgums paredz, ka parādu nopērk piedziņas firma un tādējādi tiek mazināti zaudējumi, kas var rasties parāda laicīgas neatgūšanas reizēs. Šāda veida pakalpojumi pieejami arī klientiem ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Veiksmīgs rezultāts un sakārtotas saistības ir visu iesaistīto pušu interesēs, tādēļ sadarbojoties ar parāda atgūšanas uzņēmumiem, ir iespējams gan sev ērtā veidā atmaksāt parādu, gan dzēst savu vārdu no melnā saraksta, kas atvieglotu dzīvi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *