Finansiālas palīdzības sniegšana Ukrainas cilvēkiem

Tajā brīdī, kad iesākās karš, Krievija pārkāpa suverēnas valsts robežu. Viennozīmīgi tas, kā pati Ukraina un tās pilsoņi cieš tieši no izraisītā kara darbībām, redz visa pasaule. Šodien neviens nevar palikt vienaldzīgs un stāvēt malā. To visu iespējams novērtēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko tad cilvēki veic katru dienu, gribot izlīdzēt šiem kara novājinātajiem civiliedzīvotājiem. Un, protams, tas ir pareizi! Katram būtu jāpalīdz šiem parastajiem cilvēkiem – sievietēm, vīriešiem, mazuļiem, pusaudžiem un arī sirmgalvjiem. Šie cilvēki ir tiesīgi dzīvot! Karš nebeidzas, bet tajā pat brīdī vienkāršie cilvēki, uzņēmumi, valsts iestādes nebeidz sniegt palīdzību. Tātad ir cerība, ka būs miers Ukrainā un visā pasaulē!

Ziedojumu vietas, kā arī izmantošana

Atbilstoši VID informācijas iedzīvotāji var ziedot 3 veidos. Pirmais jau ir budžeta iestādei, Latvijā reģistrētai biedrībai, reliģiskai organizācijai. Otrais variants jau ir jebkāda cita iestāde ar sabiedriskā labuma statusu, kā piemēram, katram zināmais www.ziedot.lv. Un pēdējais, trešais – ES vai arī EEZ reģistrētai nevalstiskai organizācijai, kurai ir tas pats iestādei jau ar sabiedriskā labuma guvēja reputāciju. Kā arī šāda veida ziedojumi varēs būt iekļauti deklarācijā.
Atbalsta plūsma būs caurredzama un uzticama, ja līdzekļi tiks novirzīti tieši šinīs pārbaudītajās iestādēs. Organizācija ziedot.lv palīdzības izlietojumu saskaņo tieši ar Aizsardzības ministriju. Pats galvenais virziens ir Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēki, kā arī humānā palīdzība kara bēgļiem un vēl kara cietušās valsts pilsoņiem. Kā arī kārtējās ziedojumu plūsmas būs sadalītas 2 ceļos – degvielai un medicīniska rakstura precēm. Bez šaubām, kad ir ziedots noteiktam mērķim, piemēram, kara bēgļiem, tad jau viss ziedotais nonāk tieši šim mērķim.

Pamata ziedotāji

Pilnīgi visi esam dzirdējuši par fantastisko mūsu valsts cilvēku palīdzības nodrošināšanu, veicot ziedojumus Ukrainas valsts iedzīvotājiem portālā ziedot.lv, kur saziedots teju 9,5 miljoni eiro. Papildus ziedošanā aktīvi piedalās pašvaldības, mēģinot atrisināt bēgļu izmitināšanas jautājumus un vēl nogādājot ziedojumus pa tiešo uz Ukrainu. Pārsteidz pat atsevišķu novadu amatpersonas, piemēram, deputāti no Smiltenes novada, kas visi pašu februāra algu ziedoja Apes un Alūksnes fonda akcijai “Palīdzēsim Ukrainas tautai”. Bet, piemēram, “Narvesen” kioskos un Rimi veikalos ir novietotas kastītes ziedojumu vākšanai priekš Ukrainas. Mūsu valsts tehnoloģiju uzņēmēji apvienojās kustībā “Uzņēmēji mieram” un arī sāka ziedošanas vākšanas kampaņu, priekš tam, lai savāktu finansiālu atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem. Vienaldzīgi nepalika arī ļoti bagātie cilvēki, kā piemēram, kā ziņo diena.lv Germans Khans, Mihails Fridmanis un Pjotrs Avens saziedoja 10 miljonus amerikas dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta karā. Un arī šis saraksts ir nebeidzams, cilvēki joprojām veic ziedojumus un atbalsta bēgļus. Nepaliksim malā, sniegsim palīdzības roku šiem karā cietušajiem cilvēkiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *