PARĀDU PIEDZĪŠANAS UZŅĒMUMU DARBĪBAS VEIDI LATVIJĀ

Parādu piedziņas firmas ir uzņēmumi, kuriem komersanti un pakalpojumu sniedzēji uztic finanšu līdzekļu atgūšanu no klientiem. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Parāda atgūšana ir likumīgs process, un visa tā laikā ir pieejamas dažāda veida konsultācijas un atbalsts visām iesaistītajām pusēm. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi. Parādnieku par saistībām informē rakstiskā veidā un nosaka termiņu, līdz kuram summa jāatmaksā. Lēmumu iespējams te apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Ar parādu piedziņas uzņēmumiem ir iespējama lieliska sadarbība, turklāt, parādu var apmaksāt arī pa daļām.

KĀDI IR POPULĀRĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

CESIJAS UN INKASO ATŠĶIRĪBAS

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Otrs veids, nereti, ir cesijas. To parasti izmanto reizēs, kad tiek prognozēta problemātiska parāda atgūšana. Cesijas līgums nosaka to, ka parādu nopērk parādu atgūšanas kompānija, kas palīdz novērst zaudējumu veidošanos pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam. Šāda veida pakalpojumi pieejami arī klientiem ārpus Latvijas. Parādu piedziņa uzņēmumi uzrauga visu parāda atgūšanas procesu – sākot ar vēstulēm un telefona zvaniem un beidzot maksājumu veikšanas uzraudzību. Abas puses ir ieinteresētas saistības nokārtot un, inkaso gadījumos, to gaida arī trešā pusē, tādēļ sadarbošanās ir labākais veids kā to panākt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *