BŪVNIECĪBAS PRECES PAR LIELISKĀM CENĀM

Būvniecība un dažādi celtniecības darbi, līdzīgi kā labiekārtošana un remontdarbi nekad neapstājas. Mājokļa iekšējā un ārējā renovācija būs aktuāla vienmēr, jo teicamas energoefektivitātes nodrošināšana ēkai ir nepieciešamība, nevis iegriba. Tieši energoefektivitāte ir tas jēdziens, kas pēdējos desmit gados kļuvis ļoti populārs daudzu vidū.

Diemžēl, bet neizbēgams ir arī pakalpojumu cenu kāpums, ko pēdējos gados varam īpaši novērot saistībā ar elektrību, ūdensapgādi un citiem saistītiem komunālajiem pakalpojumiem. Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens. Vairāk informācijas skatīt te – (https://videstehnika.lv/raksti/), kā arī zemāk rakstā!

KVALITATĪVI SILTINĀŠANAS MATERIĀLI NO VADOŠAJIEM RAŽOTĀJIEM

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Siltajās pasaules valstīs pietiek ar gaisa kondicionētāju, kas aprīkots ar siltā gaisa pūšanu, taču zemēs, kur novērojami visi 4 gadalaiki, tostarp arī Latvijā, būs nepieciešams kas nopietnāks. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes, vates un citi materiāli. Daudz ko nosaka arī mājas apkures sistēmas veids. Kamēr pilsētas centrālapkuri varam redzēt daudzdzīvokļu namos, privātmājās parasti izvēlas dažādus apkures katlus vai krāsnis. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

SANTEHNIKAS IEKĀRTAS PAR LABĀM CENĀM

Vēl viens svarīgs aspekts mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šeit vēlams ņemt vērā materiālu un pakalpojuma ierīkošanas cenas un kvalitātes balansu. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *