Jumta uzstādīšana un izmaksas

Viennozīmīgi jumta konstrukcija ir viens no svarīgākajiem momentiem ēkas celtniecības procesā. Tajā brīdī, kad būs likts jumts un jumta segums, būtu ļoti svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās pati jumta uzstādīšana un kuras pārkāpšana var radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zudumu, noplūdi vai pat, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiktu galā ar tā aizsargāšanas darbībām, tam ir jābūt pareizi uzbūvētam, pie tam celtniecības procesā nevajadzētu aizmirst arī par tāda veida lietu, kā jumta siltināšana. Ir varbūtība izmantot kopnes gan kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Neparasta jumta segums – kādi ir varianti?

Mājas jumta segums var būt bitumena lokšņu, metāla, dakstiņu, jumts no uzkausētā bitumena, kuru izmanto, kad būvē plakanā jumta māju, kā arī nezazbezta šīfera jumts. Kāda tipa jumta segums ir labākais vai kāda tad jumta uzstādīšana būs piemērota Jums, būs atkarīgs jau no tā, kāda tipa var būt jumta konstrukcija . Populārākie ir divslīpju un viena slīpuma jumti, kur pati jumta uzstādīšana tiek īstenota, izmantojot šīferi vai arī dakstiņu pārklājumu. Savukārt metāla jumti būs labākais izvēles variants dārza mājām. Bieži vien sarežgītie tipi jumta konstrukcijām var tikt noderīgi individuālam prasībām, veidojot diezgan interesantus māju stilus, šajā gadījumā labākais jumta segums būtu bitumena viļņotās loksnes, kas arī ir izdevīgākais risinājums.

Kopnes vai jau jumta spāres

Jumta spāres un to jumta konstrukcija ir no mauerlata un konstrukcijas, kas piešķir sistēmai izturību un stingrību: šķērs stieņi, statņi, pašas spāres nokarājas vai tiek izvietotas slāņiem. Mūsdienu koka kopnes izceļas ar to, ka to pamati šādas slodzes neizjūt. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un atbalsta rīks. Bez tam, izmantojot diagonāles, spiedes un stiepes, spēks tiek vienmērīgi sadalīti visā kopnes trīsstūrī. Ir skaidri redzams, ka tieši jumta kopnes tiešām ir labākas nekā jumta spāres parastajā variantā, pie tam daudz lētākas. Bet šodien var būt sūtīta apvienota jumta konstrukcija, tādējādi tiek iegūtas priekšrocības gan no kopnēm gan no spārēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *