NOSACĪJUMI SAULES PANEĻU INSTALĀCIJAI

Pasaulē ar vien populārāki kļūst saules paneļi, kas tiek uzstādīti kā alternatīvās elektroenerģijas ieguves vietas gan privātmājām, gan nelielām biroju ēkām. Vislielākais efekts no paneļu uzstādīšanas būs tad, ja tie būs vērsti uz dienvidiem, uz jumta, bet, ja jumts nav opcija, tos uzstāda uz zemes. Saules kolektoru saražoto elektroenerģiju var izmantot gan kā alternatīvo, gan centrālo enerģijas avotu, tādējādi vienalga ietaupot. Saražotās elektroenerģijas daudzumu nosaka kolektoru skaits, tiesa gan, parasti iesaka izvēlēties paneļu skaitu, kas saražo gadā vidējo patērētās enerģijas daudzumus. Obligāti nepieciešams Sadales Tīkla pieslēgums. Saules enerģija tiek uzkrāta arī ēnainā un lietus laikā, tā pat nav jāraizējas par to tīrīšanu – sniegs nokusīs pats un putekļus noskalo lietus(uzzināt vairāk te – http://saulessiltums.lv/ To, cik aptuveni izmaksātu paneļu uzstādīšana jūsu īpašumā, iespējams noskaidrot aprēķina kalkulatoros.

CIK ĀTRĀ LAIKĀ INVESTĪCIA ATMAKSĀSIES?

Paneļu uzstādīšanai daudzi izmanto banku piedāvātos kreditēšanas pakalpojumus, taču, tik pat daudzi izvēlas paneļu uzstādīšanu apmaksāt paši. Protams, iespējams veikt aprēķinus, lai saprastu, ka šis enerģijas savākšanas veids ir piemērots. Paneļu uzstādīšana nav ilgs process, nedaudz ilgāku laiku var prasīt dokumentu kārtošana, bet, interesentiem ir jārēķinās ar dažiem kritērijiem – vidējo gada patēriņu, vietu, kur paneļus uzstādīs un nepieciešamais skaits. Daudziem šķiet, ka saražot vairāk elektroenerģijas, nekā tiek patērēts, ir labs risinājums, taču tā gluži nav. Uzreiz no sava tīkla elektroenerģiju ir izdevīgi izmantot vasarās un pa dienu, savukārt pārējā elektroenerģija tiek izmantota no kopējā tīkla. Šāda veida investīcijas sāk atmaksāties 10 gadu laikā, bet paneļu cena ir vidēji no 6 – 10 tūkstošiem eiro.

SAULES PANEĻI TAVĀM MĀJĀM DAŽU DIENU LAIKĀ

Pirms uzstādīšanas tiek veikta elektroenerģijas patēriņa analīze, objekta apsekošana un piedāvāti individuāli tehniskie risinājumi. Tikai pēc tam tiek veikta būvprojekta izveide. Ierīkošanas process nav ilgs – vienu vai divas dienas, savukārt, visu dokumentu savākšana gan ir laikietilpīgāks process. Projektam nepieciešama saskaņošana būvvaldē, pretējā gadījumā tā tiek uzskatīta par patvaļīgu būvniecību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *