ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI INTERNETĀ

Ziemassvētki ir gada gaidītākie svētki kā lieliem tā maziem. Katrā ģimenē Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas mēdz atšķirties, taču pantiņu skaitīšana un dāvanu saņemšana, noteikti, ir neatņemama sastāvdaļa. Dažādi Ziemassvētku pantiņi skan mūsu prātos jau no mazām dienām – par pīrāgiem, circeņiem un salatēvu. Laikam ritot, mainās arī pantiņu un dzejolīšu meklēšanas iespējas. Interneta ietekme uz tradīcijām ir nenoliedzama. Šādi pantiņus ir iespējams atrast daudz ātrāk. Tradīcijas norise gan ir palikusi nemainīga – dāvana tiek saņemta pēc pantiņa noskaitīšanas.

MAZI NIECIŅI VAI LIELAS DĀVANAS – KO DĀVINĀT CITIEM ZIEMASSVĒTKOS

Dāvanas nekad nav bijis noteicošais svētku svinēšanas iemesls, jo kopā būšana un jauku atmiņu veidošana sniedz daudz lielāku gandarījumu kā taustāmas mantas. Daudziem šie ir mīļākie un siltākie gada svētki, par spīti tam, ka tiek atzīmēti gada aukstākajā periodā, tiek spēlētas spēles un piekoptas dažādas Ziemassvētku tradīcijas. Ziemassvētku laikā cilvēki kļūst saticīgāki, labestīgāki un iegrimst pārdomās par to, ka aizvadīts vēl viens gads un kas tajā ir mainījies salīdzinoši ar iepriekšējo. Daudzi izvēlas dāvināt nozīmīgas dāvanas, nevis bezpersoniskus niekus, jo tas norāda uz rūpēm. Arī nelielas dāvaniņas vienmēr liks pasmaidīt. Ziemassvētku vakaru dažādos dažādi pantiņi un novēlējum, kas šo laiku veidos īpašu.

ZIEMASSVĒTKU SVINĪBU TRADĪCIJAS PASAULĒ

Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas visā pasaulē mēdz atšķirties. Pareizticīgie Ziemassvētkus svin 7. janvārī, kas pierāda to, ka dažādas ir ne tikai tradīcijas, bet arī svētku gaidīšanas laiks. 15.gadsimtā esošās baznīcas kalendāra maiņas rezultātā, Austrumu baznīca palika pie Juliāna kalendāra, kamēr lielākā daļa pasaules sāka izmantot Gregoriāņu kalendāru. Ir tautas, kas gaidīšanas laiku pavada ieturot gavēni, kā tas bija, kad tika gaidīti senlatviešu Ziemassvētki. Par spīti tam, svētku nozīme ir un būs nemainīga – pavadīt laiku un iegūt siltas emocijas ar sev tuviem cilvēkiem. Arī Latvijā cilvēki izvēlas dažādas svētku gaidīšanas un pavadīšanas tradīcijas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *