KUR MEKLĒT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES PIEMĒRUS?

CV online ir viena no interneta dzīlēs meklētākajām frāzēm. Jebkuram no mums darbs ir nepieciešamība, it īpaši tiem, kuri darba attiecībās vēl nav stājušies, atrodas bezdarbnieka statusā vai arī plāno pāriet no vienas darba vietas uz citu. Liekas detaļas CV un motivācijas vēstulē nav vēlamas, tādēļ no nekonkrētas un liekas informācijas atspoguļošanas vajadzētu izvairīties. Galvenokārt tāpēc, lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance.

Aktuālās lidl vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Lai pieteiktos uz vakanci, joprojām nemainīga ir prasība iesniegt CV un motivācijas vēstuli. Tas ir veids, kā vispārināti iepazīties ar potenciālā darbinieka prasmēm un spējām.

VAI VISĀM VAKANCĒM IR VAJADZĪGS PIETEIKUMS, VĒSTULE UN CV?
Motivācijas vēstule varētu būt viena no tām lietām, kuras nepieciešamību daudziem grūti izprast. Darbs Rīgā, darbs Valmierā vai Daugavpilī vai Latvijas reģionos ir vienlīdz nozīmīgs kā darbiniekam, tā darba devējam. Ar to, kā pareizi sastādīt CV, kādu informāciju labāk norādīt vai nenorādīt, var viegli iepazīties atrodamajos CV un motivācijas vēstuļu paraugos dažādās valodās. Darba piedāvājumi, lielākoties, tomēr ietver lūgumu pēc šo dokumentu iesniegšanas, tādēļ to nevajag uztver nenopietni. Piesakoties darbam, ieteicams izpildīt visas norādes, lai palielinātu iespēju tikt uzaicinātam uz pārrunu otro daļu.

VAI DARBS ĀRPUS LATVIJAS IR GANA DROŠS UN UZTICAMS?
Latvieši joprojām labprāt izmanto iespēju strādāt ārzemēs. Jā, lielā aizbraukšana ir pagājusi, taču, netrūkst cilvēku, kuri vēlas piepelnīties vai krasi mainīt savu dzīves veidu un izmēģināt laimi šāda veidā. Darba iespējas Eiropas Savienībā ir pieejamākas kā vēl jebkad, pateicoties brīvajai robežšķērsošanai. Oficiālās darbā iekārtošanas aģentūras, kas ir tiesīgas darboties konkrētajā valstī vai reģionā, ir lieliski palīgi visu dokumentu un formalitāšu kārtošanā. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, ieteicams iepazīties ar informāciju par aģentūru un, nepieciešamības gadījumā, vērsties pēc palīdzības nodarbinātības aģentūrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *