Rekomendācijas, kādā veidā labāk aizsargāt mājokli pret ielaušanos

Arī jau ar drošām ārdurvīm un vēl uzticamām durvju slēdzenēm nav iespējams pilnībā būt drošiem par mājokļa aizsardzību. Lai pēc iespējas maksimāli palielinātu īpašuma aizsardzību, Jums ir svarīga signalizācijas uzstādīšana mājoklim vai arī dzīvoklim. Visas mūsdienīgas ierīces darbojas pēc līdzīga darbības principa, tomēr atšķiras tieši pēc informācijas pārraides tipa, sensoru daudzuma un tipa, un pāris citām funkcijām. Lai saprastu, kas jebkurā konkrētajā gadījumā ir labāks, Jums priekš sevis ir jāizprot, kādi tieši drošības risinājumi pastāv un kādā veidā tie darbojas.

Kādi drošības risinājumu varianti pastāv?

Skatoties, kādi eksistē drošības risinājumi, lai aizsargāt māju, atklājas, kad tieši šo jau ir salīdzinoši daudz. Ikviens var pats sev uzlikt drošības sistēmu vai, piemēram, doties pie profesionāļiem. Pamata atšķirība būs tā, kad, griežoties kompānijā, Jūs varat būt droši, kad iebrukšanas gadījumā nāks momentāla reakcija un specdienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā būs pašiem jākontrolē un jāmēģina izsaukt policija. Apsardzes veidi iedalās – tehniskā, fiziskā apsardze pakalpojumi, inženiertehniskā vai kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – visi esam redzējusi apsargus veikalos un sargu stāvlaukumā, šo arī sauc par fiziskā veida apsardzi. Parasti fiziskā apsardze ir izmantota tad, kad ir svarīga sardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai, piemēram, jāparved kāda vērtīga lieta, gan arī īpašuma aizsardzība. Izvēloties pakalpojumus no uzticamas firmas ir droši, jo tiem standartā jau ir visi tie sertifikāti un garantijas. Bet ir opcija, kad tad tiek atrasti cita veida drošības risinājumi, kā piemēram, sargs, ko var mēģināt noalgot un kas arī apsargās īpašumu. Taču šajā variantā jau ir salīdzinoši nepārliecinošas garantijas.
Kā vēl kāds variants, kuru piedāvā cilvēkiem kvalificēti uzņēmumi ir tehniskā apsardze, kas ir tiešām diezgan drošs un uzticams veids. Šinī gadījumā tiek veikta signalizācijas uzstādīšana pie Jums īpašumā no kuras signāls vai pat video nonāk uz “pulti” sargiem, kas cauru diennakti seko objektiem. Tādā veidā pie Jums uz mājām dodās ātrās reaģēšanas vienība un izskaidro Jums visu situāciju. Protams, var jau arī pats klients uzlikt signalizāciju uz savām viedierīcēm, taču nenoliedzami eksperti rīkosies ātrāk.
Pēdējie 2 veidi ir inženiertehniskais variants un kombinētais, pie tam visiem saprotams, kas ir kombinētais – vairāku opciju apvienojums, atrodot labāko kombināciju. Turpretim, inženiertehniskais variants būs tas, kad ir izmantoti, piem., metāla žalūzijas vai dzelzs režģi, piemēram, kā veikalos uz ielas. Tas nevar nodrošināt pilnīgu drošību, bet viennozīmīgi aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Rekomendācijas apsardzes firmas atrašanā

Pieredzējuši biznesa cilvēki, kas jau sadarbojas ar vairākām apsardzes kompānijām, izceļ, kam tad jāvērš pastiprināta uzmanība, izvēloties šāda tipa uzņēmumu:
1) Pieredze. Nepastrīdami svarīgs moments, jo bez šaubām tieši pieredze parādās profesionālajā izaugsmē, kā arī liela stāža firmas savas darbības laikā ievērojami palielina iespējas un piedāvājumu.
2) Klienti. Labs apsardzes uzņēmums vienmēr izceļas ar lielu klientu daudzumu, tostarp lielu pastāvīgo klientu skaitu.
3) Kompānijas personāls. Sargājot vairākus objektus vai personas, ir vajadzīgs ne vienīgi liels darbinieku daudzums, bet arī sakomplektētas ātrās reaģēšanas komandas, kas tad jau ir gatavas doties prom jau pēc pirmā trauksmes signāla jebkurā diennakts laikā.
4) Tehniskā apsardze ar “pulti”. Šis jau ir viens no aspektiem, kurš atšķir no citām labu apsardzes firmu. Šāds drošības panelis ļauj uztvert trauksmes signālu pat tad, ja birojā vai dzīvoklī neviena nav, bet signāls sāk darboties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *