Auto remonts un diagnostika pie ekspertiem

Jebkurš auto īpašnieks, nododot tā auto uz remontu vai arī apkopi, satraucas tieši par to vai tiešām pakalpojums realizēts kvalitatīvi. Patiešām, tieši no tā, cik kvalitatīvi tiek realizēts Jūsu “dzelzs drauga” auto remonts, ir atkarīgs arī tā darbošanās ilgums un, pats galvenais, cilvēka drošība uz ceļa. Kad tiek izvēlēts autoserviss Rīgā vai arī jebkurā citā Latvijas pilsētā, vairums izvēlās pēc cenas. Viens cenšas uziet pakalpojumu ar zemu cenu politiku, kāds, gluži savādāk, uzskata, ka dārgāks ir vislabāks. Tajā pat brīdī, kas ir tas galvenais uz ko tieši skatīties, neviens nemaz nezina. Šajā gadījumā mēģinam uzzināt vairāk par to, kāds tieši auto remonts var būt piedāvāts, kā labs automehāniķis atšķiras no slikta, un pēc kā tad vadīties, kad tiek meklēts autoserviss.

Uzzini vairāk – https://carway.lv/pakalpojums/lukturu-regulesana/

Auto servisu veidi

Pilnīgi visi auto servisi ir dalīti 3 lielās grupās – dīleru autoserviss, vairāku mašīnu marku autoservisi vai privātie servisi un protams, arī privātās garāžas.
Katrs mašīnu tirdzniecības uzņēmums kvalificējas vienā konkrētā automašīnu brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās būs drošas firmas ar 17% servisu tirgus daļu. Tāds autoserviss pielieto vienīgi oriģinālās detaļās un īpašu profesionālu inventāru. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, jebkurš oficiāls autoserviss jau ir licencēts un arī ir saņēmis attiecīgu sertifikāciju, piemēram, sertificēts lexus autoserviss. Sazinoties ar tādu servisu, Jūs bes šaubām iegūsiet labas kvalitātes servisu ar garantijām jebkāda veida pakalpojumam. Taču tādu uzņēmumu pakalpojumi nebūs lēti.
Daudzu zīmolu automašīnu servisos tiek izdarīts auto remonts neatkarīgi no markas, valsts un ražošanas gada. Bieži vien šādas organizācijas sniedz pat garantijas servisu kā arī veic labu remontu. Protams, tas varētu būt, piemēram, sertificēts toyota autoserviss, bet nav šo auto dīleris. Un, bez šaubām, šeit darba izmaksas būs zemākas nekā tas ir pie izplatītāja. Šāds autoserviss Juglā atrodams, vai pat arī citā rajonā un šeit var saņemt tādus pakalpojumus, kā auto diagnostika vai riepu montāža un balansēšana, un arī pats remonts un arī citi darbi. Tādi autoservisi veido apmēram trīsdesmit vienu procentu no kopējā tirgus.
Un visbeidzot eksistē auto remonts, kas realizēts garāžā, kura visbiežāk jau ir maza remontdarbnīca, kurās strādā vairāki darbinieki. Šajās vietās automehāniķis varētu būt arī pieredzējošs un lietpratīgs, tajā pat brīdī bez nepieciešamās izglītības, turklāt uziet lietpratēju tomēr ir diezgan smags uzdevums. Visbiežāk tādās garāžās tiks realizēts zemas kvalitātes auto remonts. Tanī pat brīdī netiks sniegtas nekādas garantijas, bet cenas šajā vietā, bez šaubām, vienmēr būs zemākas.

Kā labāk izdalīt piemērotu servisu tieši no neprofesionāla?

Kad tiks izvēlēts autoserviss Juglā vai arī jebkur citur, nevajadzētu lūkoties tikai uz pakalpojuma izmaksām. Nepieciešams novērtēt uzņēmuma meistaru kvalifikāciju un neļaut, kad Jūsu auto diagnostika tiek realizēta neprofesionālā garāžas darbnīcā. Vislabākajā gadījumā būs iztērēta tikai nauda un laiks. Sliktākajā – būs vajadzīgas jaunas rezerves daļas vai pat automašīna. Te ir optimālā shēma – līdz brīdim, kamēr ir garantija, auto remonts un apkope jaīsteno tikai pie dīlera. Bet jau pēc garantijas serviss nav izdevīgs, un tam jau nav lielas jēgas. Labāk būtu griezties pie lieliem servisiem, kas var tikt dēvēti, piemēram, kā sertificēts toyota autoserviss. Kas tad attiecas uz garāža tipa servisiem, to pakalpojumus varētu izmantot vien tad, ja ir kāds drošs automehāniķis vai auto elektriķis. Pretējā gadījumā labāk izlasīt citu uzņēmuma klientu rekomendācijas, tā kā pat nekvalitatīvi realizēta riepu montāža un balansēšana varētu novest pie bīstamas situācijas uz ceļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *