Ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim – kas atšķiras, kā arī izvēlēties un vēl kam tad pievērst īpašu uzmanību?

Pat nav svarīgi vai tās būtu ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, viņām ir jāatbilst striktiem izturības kritērijiem, jānodrošina pamatīgs drošības līmenis, kā arī jānovērš nesankcionētas iekļūšanas mēģinājumus. Bez tam kā ārdurvis dzīvoklim, kā arī mājai būtu jābūt ar atbilstošām siltumizolācijas īpašībām, ergonomiskumu, ērtām lietošanā un vēl jāspēj aizsargāt no ārpuses trokšņiem. Kā arī ārdurvis privātmājām būtu tāda veida mājas daļa, kam vajadzētu būt ārēji skaistai, tā kā tās tiešām ir katras ēkas seja. Ārdurvīm, kā tad dizaina elementiem, labi jāiekļaujas kopējā interjerā un jāsaskan ar mājas vispārējo stilu.

Lasīt vairāk –https://m-lux.lv/liepaja/

Ārdurvis dzīvoklim – kādi veidi vispār ir?

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām var tikt klasificētas arī pēc dažādiem būtiskiem parametriem. Galvenais, vajadzētu pievērst vērību izejmateriālam, no kā ārdurvis privātmājām tiks izgatavotas. Starp populārajiem variantiem ir dažādas koka, PVC, dzelzs jeb metāla durvis. Pie tam tirgū var uziet pavisam cita varianta ārdurvju konstrukcijas. Bez šaubām, tie nemaz nav tik populāri klientu starpā, it sevišķi ārdurvis no stikla.
Kokmateriālu ārdurvis dzīvoklim tomēr ir diezgan populāras, jo tās ir ļoti izturīgas un vēl paspilgtina mājas ārpusi. Bet tādu ārdurvju popularitāte tad ir nedaudz samazinājusies, šis apstāklis jau ir saistīts ar tādu lietu, kad pārdošanā ir metāla durvis, kas ir tas, kas rada lielāku drošības sajūtu.
Mūsdienu plastmasas ārdurvis dzīvoklim arī mājai jau ir diezgan pieprasītas. To ražošanai tiek izmantoti PVC profili un loksnes. Starp šīm loksnēm ir uzstādīta izolācija, kas palielina izstrādājumu siltuma izolācijas iespējas.
Kaut gan populārākās veids ir metāla durvis mājai vai jau dzīvoklim. Tas jau ir saistīts ar faktu, kad šeit jau ir labas drošības īpašības. Kad tie ražotas metāla durvis, tiek izvēlēta standarta tērauda loksne, kur biezums varētu sasniegt divi mm. Jo biezāks materiāls, jo būs augstāka izturība konstrukcijai.
Protams, priekš tam, lai ārdurvis ir kā drošības garants, gan skaistumam, vislabāk būs piemeklēt moderno variantu. Tie noteikti ir ražoti konkrēti no dažādiem materiāliem, pie tam tiem ir īpašas dizaina iezīmes. Durvis varētu būt atšķirīgas cita no citas pat jau pēc tā, kāda tipa ir slēdzenes metāla durvīm vai citām ārdurvīm.

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai – kam tad pievērst īpašu vērību, darot izvēli?

Meklējot stilīgas ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, jāņem vērā daži punkti:

  • Uzticamība kā arī drošība. Viengabala dizains vienmēr ir uzticamāks, tā kā savienojuma vietas šo vājina. Tas attiecas gan uz pašām durvīm, gan uz kopējām konstrukcijām.
  • Tēraudloksnes būs praktiskākas, kaut gan jādomā tieši par siltuma izolāciju.
  • Koksne labāk saglabā siltumu, taču baidās ka no mitruma, tā arī no sala, tāpēc varētu būt nepieciešama papildus aizsardzība un apstrāde.
  • Nav jātaupa uz tādu lietu, kā metāla durvju slēdzenes. Vislabāk izvēlēties nedaudz dārgākas, bet drošākas.
  • Labs ārējais izskats. Šeit tam vajadzētu labi saplūst apkārtējā interjerā.
  • Ja tiek skatītas metāla ārdurvis, tad augstas klases durvīm būtu nepieciešams {sastāvēt no 2 metāla loksnēm saturēt 2 metāla loksnes} (dažreiz tiks izgatavots papildus slānis), kur biezums būtu vismaz 1,5 mm.
  • Durvis dzīvoklim, kurš tad ir kopā ar kāpņutelpu, var būt bez papildu aizsardzības, jo daudzdzīvokļu mājā būs neticami, ka tiks pielietots atvēršanas instruments, kas trokšņo. Tomēr visās modifikācijās būtu jāizvēlas labas kvalitātes uzticami komponenti un vēl piederumi, jo bez šaubām sevišķi slēdzenes metāla durvīm vai pavisam cita varianta ārdurvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *