Privātie bērnudārzi Rīgā un to piedāvātās nodarbības

Īpašas emocijas, uzsākot bērnudārznieka gaitas, rodas ne tikai pašam bērniņam, bet arī viņa vecākiem. Pie mums pieteikumu pirmsskolas izglītības apmeklējumam vecāki steidz iesniegt jau pavisam drīz pēc bērna nākšanas pasaulē. Attiecīgi, daudzi vecāki jau pirms bērna piedzimšanas izvēlas iestādi, kur bērns apgūs pirmsskolas izglītību. To nevar izdarīt pirms bērna dzimšanas, jo nepieciešams mazuļa personas kods. Izplatīta prakse var būt bērnu pieteikšana rindā gan valsts, gan pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, lai palielinātu variantu, ka vecāki var laicīgi atgriezties darba apritē un arī bērni uzsāk socializēšanās un arī izglītības gaitas. Pii rinda, diezgan bieži, bērniem, kuri pieteikti rindā pēc piedzimšanas, pienāk 2 – 3 gadu laikā, savukārt privātā mācību iestādē šis laiks var būt par gadu vai pusgadu ātrāks.

KĀ BĒRNU PIESAKA RINDĀ PRIVĀTAJĀ BĒRNUDĀRZĀ?

Jaunie vecāki, bieži vien līdz galam īsti neizprot, kā notiek bērna pieteikšana rindā bērnudārzā. Tehnoloģijām attīstītais 21.gadsimts sniedz daudz priekšrocības, attiecīgi tas nozīmē, ka bērnu rindā var pieteikt arī ar interneta starpnicību. Bērnu uzņemšana rindā privātā mācību iestādē, notiek saskaņā ar vadību. Visbiežāk, privātajos dārziņos bērni savas gaitas var uzsākt jau pēc viena gada vai pusotra. Izredzes, ka šajā pat laikā pienāks rinda arī pašvaldības pirmsskolas mācību iestādē ir neprognozējama. Valsts un pašvaldības bieži vien sniedz līdzfinansējumu vecākiem, kuru bērni apmeklē privāto bērnudārzu, jo valsts pirmsskolas izglītības iestādes rinda vēl nav pienākusi un mācību maksu nākas segt no savas kabatas.

BĒRNUDĀRZI AR BASEINU.

Daudzi vecāki savam bērniņam privāto bērnudārzu izvēlas ne tikai pēc lokācijas vietas tuvu mājai, bet arī dažādiem pulciņiem un arī citām aktivitātēm, kas tiek piedāvātas fakultatīvi. Bieži vien aktivitāšu sarakstā var būt matemātika, dejošanas nodarbības, svešvaloda un arī baseina apmeklējums. Dažādas aktivitātes ūdenī un peldēšana ir nozīmīgas jebkādā vecumā un, ja dārziņā ir baseins, kurā bērnus māca peldēt un peldina arī pašus mazākos, tas ir liels pluss. Peldēšanas nodarbības bērniem un arī zīdaiņiem ir zināmas un pieprasītas, it īpaši, ja tās vada pieredzes bagāts speciālists. Baseini bērniem ir atrodami ne vien skolās, bet arī bērnudārzos, tai skaitā, arī pašiem mazākajiem. Zīdaiņu peldināšana ir ļoti nozīmīga zīdaiņu attīstībai, tālab, ja šādas darbošanās notiek bērnudārzā un nav speciāli jāmeklē citas iespējas to darīt, tas ir liels pluss.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *