Kolagēns ādai, matiem vai muskuļiem – kāds tad efekts var būt no tā?

Kolagēns pēc īpašībām tomēr ir viens no izplatītākājiem un arī neatkārtojamajiem proteīniem. Viennozīmīgi tas ir sava veida “līme”, kura uztur visu ķermeni kopā, nostiprinot muskuļus kā arī audus, orgānus. Neaizvietojama cīpslu, locītavu, kā arī kaulu sastāvdaļa, tā nodrošina darbību, un tad samazina šo kustīgo daļu sabrukšanu. Kolagēns kopā ar pašu elastīnu, kas sastopams saistaudos, kolagēns muskuļiem nodrošina elastību audos. Viennozīmīgi tas veicina vissvarīgāko funkciju, pateicoties kurai šis proteīns var tikt iekļauts daudzās procedūrās, lai saglabātu ādas jaunību, tvirtumu, elastību un skaistumu. Kolagēna ražošana samazinās līdz ar vecumu. Jo vecāks kļūst cilvēks, jo mazāks šī olbaltumvielu kvantums tiek ražots organismā. Tāpēc uztura bagātinātāji, īpaši kolagēna lietošana, kļūst tieši par katras dienas daļu.

Kolagēna veidi – kāds labāk ādai un kāds tieši locītavām?

Kādi tieši eksistē kolagēna tipi? Pastāv daudz kolagēna veidu, bet 5 jau tiek uzskatīti par izplatītākajiem. 5 visbiežāk sastopamie veidi ietver I, II, III, IV, V tipa kolagēns. Tieši šie kolagēna tipi būs absolūti neaizvietojama organisma sastāvdaļa. 1. tipa kolagēns būtu visplašākais olbaltums, kas atrodams mūsos. Tas palīdz veidot mūsu ādu, kaulus, cīpslas, asinsvadu sienas, kā arī citus saistaudus. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns ādai, tad 1. tips ir vislabākā opcija. Kāda tad varianta kolagēns var tikt nosaukts par vienkāršāk absorbējamo? Tad tas ir jūras produktu dabiskais kolagēns. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns locītavām, tas tomēr ir otrais tips, kurš ir svarīgākais skrimšļu kolagēns. Uztura bagātinātāji, kas tad satur vistas kolagēnu, piem., putnu kaulu kolagēna pulveris, tas ir pats galvenais otrā tipa kolagēna avots. III tips būs fibrilārais dabiskais kolagēns, kas ir pamata cilvēka ādas kā arī iekšejo orgānu daļa, kas tiks uziets tanīs pat vietās, kur 1. tips. 5. tipa kolagēns jau ir nozīmīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Svarīgākais tad ir saprast, vai, piemēram, priekš Jums vajadzīgs kolagēns ādai vai muskuļiem, un tad piemeklēt priekš sevis piemēroto tipu.

Kolagēns kauliem un ādai – kā var nopirkt?

Kolagēna lietošanai eksistē desmitiem norādījumu, bet, piemēram, pirms kolagēns pirkts tiek, pievērsiet īpašu uzmanību sekojošiem apstākļiem. Kāda tieši veida kolagēns būtu pārsvarā, atceraties, kad pirmie trīs veidi ir īpaši nozīmīgi cilvēkam. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku pats kolagēns, kas ražots no liellopiem, tādā pat veidā piemēram, kā olu kolagēns, jau ir lētāks un var izraisīt alerģiju. Tādēļ tiesi jūras produktu kolagēna lietošana būtu labaka. Ikkatrs kolagēns, it īpaši kolagēna pulveris varetu būt ar nepatīkamu smaku, tāpēc izgatavotāji sastavam visbiežāk pievieno sintētiskas smaržvielas, kas tad mazina kvalitāti. Kad tiek meklēts uztura bagātinātājs – kolagēns, pirkt labāk tādu, kam ir dabisks sastāvs bez jebkādiem ķīmiskiem piemaisījumiem. Protams, būtisks ir ne vienīgi kolagēns, atsauksmes ir ne mazāk būtiskas, un arī tad kolagēna lietošana atnesīs gaidīto rezultātu. Pie tam klientu atsauksmes būtiski iepazīties arī tieši par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *