Galvenās jomas plašajā ģeodēzijā

Kas tieši ir ģeodēzija un tās nozares? Ar šo terminu mēs saskaramies vienīgi tad, kad mums ir vajadzīgs veikt jebkādus zemes mērīšanas darbus. Pati ģeodēzija ir tik būtiska zinātnes nozare, kura lietojot metodes ko pielieto mērniecība, pēta zemes formas un nosaka to lielumu. Turklāt šī zinātnes nozare iedalās vairākās citās nozarēs, piem., topogrāfija, ko vel sauc konkrēti – mērniecība. Šīs nozares ir vajadzīgas, lai izprastu savas zemes robežas un arī pa veselu valstu apmērus. Droši vien atceraties no ģeogrāfijas stuntām tādu lietu, kā topogrāfiskais plāns, tas viss palīdz izprast robežas un apjomus.

Uzzini vairāk – https://www.geodezists.lv/pakalpojumi/topografija/

Interesanti, bet ģeodēzija ir ļoti pieprasīta nozare, kuras pakalpojumi būs vajadzīgi dažādās tautsaimniecības nozarēs. Būvniecībā mērniecība ir nepieciešama, priekš tam, lai kontrolēt celtniecības procesu un būvju precizitāti. Pats mērnieks būs nepieciešams zemes pārvaldībā, tā kā arī zemes kadastrs nevar iztikt bez precīzas objektu lieluma un atrašanās vietas noteikšanas, piemērojot profesionālus instrumentus, jo pretējā gadījumā nebūs precīza kadastrālā uzmērīšana. Savukārt meliorācijas kadastrs ģeodēziju izmanto, lai identificētu valsts un pašvaldību robežu atrašanās vietas, īpašu nosacījumu zonas, piemēram, drenāžas sistēmas. Kartogrāfijā ģeodēzija jau ir saistīta ar topogrāfiskajiem apsekojamiem, lai tiek veidots topogrāfiskais plāns un kartes. Tiek veikts arī ģeodēziskais un kartogrāfiskais darbs, lai nodrošinātu valsts aizsardzību un drošību. Topogrāfija, ģeodēzija un navigācijas sistēma jau ir nozīmīgas nozares priekš valsts bruņotiem spēkiem.

Nepieciešams robežu plāns? Konkrēti pie kā griezties?

Nepieciešams veikt būvdarbus un līdz ar to vajadzīgi skaidri plānojumi un gatavi zemes ierīcības projekti? Ir jāsameklē tāda tipa Latvijas mērnieks, kurš piedāvā cilvēkiem pilna spektra kvalificētu palīdzību un ir atbilstoši kvalificēts, jo mērniecība ir tieša zinātne, kas pieprasa lielu vērību. Ja ir vajadzīgs atjaunots zemes robežu plāns, ko pieprasa zemes kadastrs, tad Jums arī nepieciešams mērnieks. Lāzerskenēšana un 3d skenēšana ļauj pat skenēt objektus, ko ir jārestaurē. Tad, kad cilvēks nonāk pie secinājuma, ka viņam nepieciešama topogrāfija cena tai nemaz nav diezgan zema, ņemot vērā to, ka mērnieks veic lielu apjomu kvalificēta darba. Taču ir ieteicams salīdzināt dažus mērītājus, lai atrastu labāko variantu. Un protams, ka vērtīgs Latvijas mērnieks jau ir profesionāls ar daudzu gadu pieredzi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *